Älmhult IF – Saxemara IF 1-1 ( 0-0 )

En poäng som kändes som en seger måste jag få tala om och jag vet att detta blir vändningen. Visst ligger vi under strecket, men jag är helt säker på att vi kommer att klättra i serien. Helvete vad vi springer och sliter för varandra och trots att vi får jaga boll så viker inte en spelare en tum ikväll.

Jag tycker att Saxemara öppnar klart bäst och Älmhult blir nog lite tagna på sängen, vi vinner mitten och Petter Calle Ashmed är hela tiden på språng. Vi får oxå en jättechans när Ashmed rycker sig fri men målvakten räddar och bollen studsar ut till Jim som skjuter men dom räddar på mållinjen. Efter det så tar Älmhult över matchen och dom testar oss med först långa bollar och sen börjar dom rullar bollen på ett bra sätt. Dom har ganska många inlägg men vi är starka i boxen, framförallt Oskar Björkqvist. Älmhult har två riktigt bra chanser där Khattab gör två otroligt viktiga parader.

0-0 står sig till halvtid och hemmalaget tog över mer och mer. Tycker ändå att vi har ganska bra koll på hemmalaget.

Älmhult sätter fart på bollen direkt och man ser direkt att detta blir en jobbig halvlek både för en annan och spelarna. Högre press från dom och mer löpningar i djupet gör att vi blir lite långa i laget en stund. Dom har en hel del hörnor och inlägg samt så gör Khattab en del avgörande räddningar. Vet inte om det bara känns som att domaren gav dom otroligt många frisparkar i den andra halvleken. Men på en frispark så skarvar Andre Lassen in 1-0 och det kändes rättvist med surt såklart. Fan detta vänder vi aldrig tänkte jag.

Men vi krigar på och Danne Lundstedt hittar med en genial passning genom försvaret en springande och inbytt Adam Larsson som kallt rullar in 1-1. Så jävla gott och vi fick lite energi efter det. Ska jag vara helt ärlig så har vi jätteläge att vinna om vi varit mer noggranna när vi kontrade. Dom flyttar ju upp det mesta för att vinna och gav oss ytor att kontra på. Tyvärr fick vi inte tag i bollen riktigt. Dom har en klocka i stolpen och Khattab gör en go räddning i min 93 och matchen slutar 1-1.

Visst har dom mest boll och mest chanser, men vi behöver inte be om ursäkt för poängen och nu är en av de värsta borta matcherna avklarade.

Denna poäng är viktigare än vad ni tror och jag har känt hela veckan att vi kommer ta poäng mot Älmhult.

Precis alla sliter idag men jag tycker att Khattab är bra och även Oskar vinner mycket. Tycker även Simon sprang ett par mil igen.

Men ingen glömd och vilar nu i helgen så ska vi bara vinna borta mot ett Gransholm i nästa omgång.