Årets första träningsmatch Fkk – Saxemara IF 4-0 ( 3-0 )

I isande kyla gjorde idag Saxemara IF sin första match för året när vi mötte div 1 laget FKK. Det märktes att dom gjorde sin tredje match och vi vår första. Det märktes även att det skiljer två serier mellan laget och 4-0 kändes rimligt.

Precis som det ska så var FKK snabbare i kropp och tanke och vi fick jaga boll och koncentrera oss på försvarsspel redan från start och det var nyttigt. Vi fick en bra genomkörare och jag tyckte samtliga sifare stod upp bra i 90 minuter.

Tyvärr tappar vi boll för enkelt i inledningen av matchen och det märktes att vi gör vår första match för året och det kommer blir bättre redan till nästa helg. Efter 17 minuter så nickar Robledo in en hörna och det var rättvist. Ashmed har ett bra läge med får ingen träff på avslutet. Vi skapar en del hörnor utan resultat. FKK rullar på bra och för matchen och 2-0 kommer genom deras kapten Kriastian Petersson på ett inspel från kanten.

En stor skillnad mellan lagen var deras inlägg som var klasser bättre än våra med en enorm skillnad i fart och precision. 3-0 gör Simon Hansson efter ett nytt inlägg och det står sig till halvtid.

Rättvist såklart.

Jag tycker ändå vi kämpar och krigar på bra och fysiskt så är vi med i närkamperna, det är tempot som är den största skillnaden och deras första touch är betydligt bättre än hos oss.

4-0 kommer genom Joel Karlsson på ett friläge och så slutar dagens match. Vi tackar hjärtligt för denna match och spelarna tyckte det var fantastiskt roligt att få chansen att mäta sig med ett div 1 lag och vi önskar all lycka till nu i div 1.

Vi vågar tyvärr inte rulla bollen och får nästan panik när vi väl ha den inom laget. Sen skapar vi en hel del hörnor som vi måste bli hetare inne i boxen. Det positiva är att samtliga krigar på och ingen hänger med huvudet, trots lite bollinnehav. Jag är positiv för att vara första matchen och precis allt kommer bli bättre.

Idag var Jacob Gummesson bäst med en härlig inställning tillsammans med Oskar Björkqvist som höll ihop det bra. Även Ashmed Amca visade att han även kan hålla undan div 1 spelare med sin fysik.

Laget idag

Kattab, Ashmed,Oskar,Saddat,Jacob,Andre,Jim,Leo,Calle,Sam,Simon