Ifö Bromölla – Saxemara IF 1-2 ( 0-1 )

Årets första poäng är bärgad för Saxemara IF och idag hade vi äntligen marginalerna på vår sida. Efter tre tunga förluster, där vi borde haft poäng så tog vi äntligen en trea i en av de svåraste borta matcherna för året. Fotboll är en konstig sport och när man tror på en nästan omöjlig match så vinner vi och likadant tvärtom.

Jag tycker att vi visar en sjuk moral idag och vi fick verkligen slita hårt på en grymt stor matta.

Matchen startar i hemmalagets favör och vi fick slita från start. Mycket bollar bakom backlinje sökte dom konstant, men vi gjorde det bra tycker jag. Bromölla har en bra chans efter 10 minuter där vi rensar undan precis. Inget bra spel från Saxemara IF utan det var mest att försöka hålla positionerna. Men på vårt första riktiga anfall så håller Amca undan sin spelare och serverar Jim Nilsson som kommer i djupet och gör 0-1 efter 15 minuters spel. Äntligen fick vi göra första målet och nu var hemmalaget tvungna att öppna upp sig lite.

Hemmalaget har fortfarande mest boll även om Saxemara börjar att anpassa sig lite till storleken på planen. Spelet jämnar ut sig men inga jättechanser resten av halvleken.

Varmt var det ca 22 grader och i den andra halvleken så var det många trötta ben och huvuden. Jag tycker ändå att vi ligger bra i defensiven, däremot när vi inte klara att hålla i bollen mer än vi gör så blir det givetvis jobbigt i slutet. Vi måste få en bättre rörelser och ett bättre passningsspel, idag fanns det verkligen ytor.

Fortfarande mycket Bromölla, men det är Andre Ekstrand som påpassligt nickar in 0-2 i minut 61 och inte helt rättvist. Men idag tycker jag att vi är värda det efter tre tunga förluster. Hemmalaget gör 1-2 i min 85 och efter det så håller vi undan och ja det var sjukt nervöst i slutet. När domaren blåser av så är lyckan total och detta var samtliga inblandade väl värda tycker jag. Slut 1-2 och nu är vi med igen i en jämn serie och vi tackar IFÖ för en go match.

Alla sliter hund idag på en stor plan och personligen så tror jag inte så många lag vinner borta mot Bromölla i år. Tycker ändå att Oscar Björkqvist och Johan Leopold är outstanding idag. Tycker oxå Jim Nilsson känns het.

Nu firar vi ett par dagar och sen fokus på veckan som kommer. Sen väntar förmodlingen en ännu svårare match när Växjö U gästar oss.

En mental styrka visar vi idag då vi verkligen borstar av den dåliga inledningen av serien och ta fram hjärtat. Har vi det med oss så kommer detta bli bra.