Inför Saxemara IF – IFK Karlshamn

Nytt derby väntas få fredag när starka IFK Karlshamn kommer på besök till Hejan och matchen spelas kl 19.00. Ett IFK som bara fick kryss mot Kalmar och det var ju en missräkning. IFK är ju kända för sin offensiv och det blir något att bita i för hemmalaget.

Som vanligt så tror jag att det handlar om små marginaler i ett derby och det gäller att ta vara på sina chanser man få. Saxemara IF gjorde ärligt en riktigt usel insats sist mot Gransholm 0-3 och nu krävs en bättre insats om vi ska kunna ta poäng. Men det enda jag kan kräva utifrån är att samtliga visar hjärta moral och inställning.

Truppen har sina skavanker och det gäller att pussla lite, men det är derby och då kommer det vara mest hjärta som vinner.

Håll ett extra öga på Pille Karlsson i IFK, en av de bättre offensiva spelarna i serien.

Håll även ett extra öga på Jacob Gummesson som alltid visar en grym inställning.