Nya tränare klara för Saxemara IF

Vi hade tänkt att gå ut med nyheten på Lördag för vi hade kommit överens med vår nya tränare om detta. Dels respekten mot hans nuvarande klubb och mot sig själv då han aldrig tidigare gått ut och berättat om sin nya klubb förrän hans tränaruppdrag är avslutat till media. I detta fall är det den 14/10 som Paul Scott leder sitt Asarum i sin sista seriematch för året. Han har haft 4 st fantastiska säsonger där.

Tyvärr har inte Blekingesporten samma respekt mot individer och föreningar utan man ska nödvändigtvis skriva enligt källor vilken tränaren det blir och även vår andretränares namn stod med och där var det inte ens säkra källor utan det var bara att skriva ut utan att fråga vid intervjun om detta stämde och fått vårt godkännande. Förstår inte efter flera dagars ringande att detta är så viktigt att Blekingesporten måste skriva ut namn när både tränare och förening inte valt att berätta förrän på lördag.

Vi tar givetvis åt oss på ett positivt sätt som förening då det finns ett stort intresse för att berätta vilka som skall tränar en division 4 förening. Kan inte förstår när man som BLT sporten lovat att inte berätta vid namn och ändå gör det. Det är en stor grej för oss och våra medlemmar, men den glädjen svuvade Blekingesporten oss från att ha. Stor brist på respekt av Blekingesporten.

Vi är i alla fall stolta att få presenterar att vi skrivit ett tre års avtal med Paul Scott och han får nog kallas som en av de bästa tränarna just nu i Blekinge. Han har ett bra CV och gjort ett kanon jobb hos Asarum där han nu slutar efter 4 säsonger. Som bäst förde han Asarum till en fjärdeplats i division 2. Trots tapp av tongivande spelare i år så fick han alla att drar åt samma håll och nu är kontraktet i hamn. Detta blir Pauls tredje gång i Saxemara IF och han har alltid trivts bra ute på Hejan. 2004/2005 samt 2012/2013 var han hos oss och nu är han klar för 2108,2019,2020 och vi är sjukt nöjda med att fått en sådan meriterad tränare. Pauls starka sida är att få ihop gruppen och att alla jobbar stenhårt för varandra.

Vi är oxå väldigt glada att få presenterar Tomas Pinnen Olsson som 2:a tränare och även han ville tillbaka till Saxemara IF. Pinnen har varit hos oss tidigare och vi vet att vi får en bra pojk som alltid gör sitt yttersta. Pinnen har även tränat Högadal Sillhövda Hoby. Paul och Pinnen har kamperat ihop tidigare hos oss och det bådar gott då vi börjar om genom att satsa både på ungt och rutin. Mest egna produkter där vi jobbat väldigt hårt med ungdomarna dom sista åren och det börjar ge utdelning. Många duktiga föreningsmänniskor har lagt ner tid och skapat en stark ungdomssektion. Vi har bra tonåringar och redan nu så har 5-6 killar födda 02 varit med och tränat med seniorerna och dom har även gjort en del matcher i div 3.

Tyvärr kunde vi inte få presenterar vår roliga nyhet till våra medlemmar utan fick läsa på nätet vad som var på gång. Därför har vi nu valt med Pauls och Pinnens godkännande att skriva det redan ikväll för att det inte skall blir massa rykten. Vi tycker inte att våra supportrar ska behöva läsa det på nätet eller tidningen innan vi själva gått ut med nyheten. Nu är tyvärr skadan redan skedd. Vi ser i alla fall med tillförsikt mot en ljus framtid med glädje och det får ta den tid det tar tills vi byggt ihop ett lag som har ett hjärta för klubben och som visar sin glädje att få var med. Vi vill skapa ett starkt lag och få ett stabilt div 3 lag och varför inte nosa på division 2 med. Visst en lång väg att vandra, men en sjukt rolig väg att gå. Siktar man mot stjärnorna så når man kanske trädkronorna.