Saxemara IF – Älmeboda/Linneryd 0-1 ( 0-0 )

En kall kall premiär blev det och trots en gedigen kämpainsats så förlorar vi tyvärr matchen med 0-1 mot ett duktigt Älmeboda/Linneryd. Det är först i minut 90 som gästerna lite turligt får in bollen efter en hörna.

En bra genomgång och ett hungrigt lag så såg det ut innan match och idag var det enbart tillfälligheter som avgjorde.

Matchen är jämn från start och lagen känner både på sig själva och på planen och det är ett avvaktande spel från båda håll. Två lag som inte vill göra några misstag och båda lagen ligger helt rätt i sina positioner. Men efter en 20 minuter så rinner en spelare igenom från bortalaget och kommer helt ren, men duktige Philip Olsson gör en makalös benparad. Matchen fortsätter att vara jämn och i min 37 så får Andre Ekstrand ett friläge när han trycker sig förbi sin motståndare och rullar bollen precis utanför. Sjukt nära och viktigt att vi får in dom lägerna. Ashmed har med ett bra läge och bortalaget har ett skott i ribban.

0-0 i paus och det känns rättvist.

Bortalaget börjar få till ett bättre passningsspel och rörelser i laget och dom tar över en stund och har en farlig nick. Saxemara IF krigar på som djur och Petter har en bra möjlighet men får ingen träff på bollen. Ju längre matchen går så känns ett kryss mer och mer rättvist. Uret står på minut 90 när bortalaget får en hörna. Helt sjukt blir det 0-1 efter ett flipperspel i straffområdet och så slutar matchen.

Visst är det en besvikelser att förlora och ett kryss hade varit mest rättvist. Men sättet vi förlora på gör mig ändå stolt och inte en spelare viker en tum idag. Dom som såg matchen vet att vilket av lagen hade kunnat vinna idag. Vi krigar och kämpar som djur precis hela matchen och det kan inget ta ifrån er. Vi måste vara mer distinkta när väl chanser dyker upp och lite snabbare i tanken, ibland räcker det med en tåfjutt. Älmeboda är duktiga och det ska vi inte ta ifrån dom och vi önskar dom all lycka till. Tycker deras stab är trevliga. Domarna gjorde sitt bästa och tillät en ganska så hård match.

Vädret skrämde nog iväg ett hundratals idag, men dom som var där fick se ett Saxemara IF som sprang för varandra och det ger mig ett lugn och ro för framtiden. Har vi denna inställning så kan vi slå samtliga lag i serien.

Bäst idag enligt mig är Philip Olsson som gör avgörande räddningar samt Sadat Maxhuni som tar ett stort ansvar. Tycker Jim och Sam är bra med.