Saxemara IF – Älmhult IF 0-2 ( 0-2 )

Idag mötte vi topplaget Älmhults IF och uppgiften blev lite för stor för vårt unga lag, men idag var det en nyttig erfarenhet och jag tycker vi gör en riktigt bra match där alla sliter för varandra. 4 st 02 får spela div 3 fotboll och det lovar gott inför framtiden.

Själva matchen är jämn i inledningen på en blöt plan och den första riktiga målchansen kommer först på en frispark i min 16 och där missar vi både markering och boll. 0-1 och eftersom Älmhult har ett rutinerat lag så kände jag att detta blir tufft. Älmhult för ju matchen och 0-2 kommer på en snabb omställning och där har vi mycket att lära. Jag tycker ändå vi bjuder upp till dans, trots mycket löpningar i defensiv riktning. 0-2 står sig till halvtid och det kunde varit mer om jag ska vara ärlig. Älmhult är tyngre än oss och bättre med bollen.

Nya ansikten och mopeder till samlingen gjorde att jag fick kolla vilket omklädninings rum jag gick in i. Men ni unga killar gjorde min dag och det var inte någon som vek ner sig och Simon Carlsson måste man bara ge beröm till. Tycker oxå att Leo Jim osv hjälper in dessa killar och det såg underbart ut från sidan.

Vi gör en bättre andra halvlek och jag tycker vi håller ganska bra steg med serietrean och vi hade chanser att göra mål på. Kaka kommer helt ren men en fin räddning gör att vi får det svårt även denna match med målskyttet. Det ska sägas att Älmhult hade många mer chanser och trots hårt jobb så förlorar vi med 0-2 och det kunde varit större med. Bäst idag var Jim Leo och Tim Göransson.

Ca 10 man borta och med Jim och Jacob avst nästa match gör att vi fortsätter med ännu mer unga killar och det är bara att kasta in dom i hetluften direkt nu. Ser och lära, samt speltid gör att dom får den energin dom behöver för att ta nästa steg.

Trots förlust så tycker jag att man såg glädjen idag.