Saxemara IF – Växjö United FC

Wow vilken inställning och äntligen bröt vi vår förlust svit hemma på Hejan. Vinst med 2-1 mot ett riktigt bra Växjö U. Dom är löpstarka och troligen serien bästa lag med bollen. Men Saxemara IF var taktiskt bättre idag. Ingen som faller ur ramen och idag ska samtliga spelare och ledare vara stolta.

Matchen startar på bästa sätt när Andre kommer runt på kanten och blir kapad. Ashmed Amca stegar fram till straffen och sätter säkert 1-0 efter 1 minuts spel. Efter det så tycker jag att det är hemmalaget som för matchen och vi är aggressiva när dom väl får bollen. Tekniska är dom och dom är lite svårlästa för dom varierar spelet med korta och långa bollar. Fysiskt var vi överlägsna och vi vann många andrabollar. Växjö har ett bra skott men Kattahb gör en fin räddning. 2-0 kommer genom Prince med ett snabbt skott i bottre hörnan. 16 år ung men en talang som heter duga.

Växjö är farliga med sina snabba omställningar och försvaret fick slita hårt. Tyvärr kommer 2-1 i fel läge på ett bra skott och det står sig till halvtid. Saxemara har faktiskt ett par lägen till att utöka sin ledning, men målvakten gör flera bra räddningar. Vi är det bättre laget i den första halvleken.

Start andra och en helt ny syn på matchen blev det. Växjö sätter en tokpress och farten är av hög klass. Detta visste vi såklart om och det var likadant förra året. Dom är jobbiga att möta, men vi vet hur vi ska ta dom. Många hörnor som kändes farliga och tre nickar som gick över. Ingen bra skärpa och visst har vi marginalerna på vår sida. Tycker ändå vi hjälps åt på ett bra sätt och vi jobbar för varandra som ett lag. Prince har ett jätteläge att avgöra matchen, men målvakten gör det bra.

Växjö för matchen kraftig i slutet, men med tur och skicklighet så vinner vi tillslut med underbara 2-1.

Stort grattis och en sjukt viktig seger som för oss upp i tabellen. Roligt i helgen och allt underlättar vid en seger.

Alla borde få plus idag, men jag tycker att Ashmed Amca gör sin bästa match för året och sjukt viktigt när han håller i bollen. Försvaret sätts på prov idag och gör det underbart.

Nu känns vi heta och nästa match är borta mot Ljungby IF.