Sgif – Saxemara IF 3-0 ( 1-0 )

Ett svårt derby väntade för Saxemara IF och trots att vi stod upp bra så vinner hemmalaget fullt rättvist. Årets finaste plan och man såg att våra spelare kände sig mer bekväma både med sitt passningsspel och även mottagningarna stämde.

Det är ändå hemmalaget som startar klart bäst och tillsammans med Växjö så har dom det mest rörligaste laget i serien. Danne på mitten är en klippa och jag hade hellre sett att Eken eller Samir startat för Viktor Svensson gör alltid mål mot oss. Det var i min 23 som Viktor vänder bort en försvarare och skjuter otagbart in 1-0 stolpe in. Efter det så jämnas spelet ut och vi har lite mer boll och Adam Sadat och Mogge känns heta. Tyvärr kommer vi nästan aldrig fram till några avslut och personligen tycker jag det är dags att prova två forwards, då måste motståndarnas backlinje vara mer vakna och jag lovar att då hotar vi mer och dom ställs helt klart mera på prov.

Måste ändå nämna en straffsituation och den är solklar. Jag står bakom målet och tom deras publik bad om ursäkt till mig, men så är det och just nu får vi inget gratis med oss. 1-0 är det i paus och vi är med i matchen. Dom hade några inlägg som Philip plockade ganska så enkelt, annars hade vi bra koll.

I den andra halvleken så är vi riktigt bra i ca 20 minuter och tar över spelet. Däremot ställer vi inga frågor till deras backlinje utan vi blir oftast av med bollen vid straffområdet. Tycker Adam och Sadat är klart bäst i blått och Jim Nilsson som alltid är bäst på sin kant. Tyvärr har vi många försvarare borta nu och han är ännu farligare ett steg högre upp i planen. 2-0 kommer i helt fel läge när Philip ska boxa iväg bollen och det ser ut som att handen viker sig och Samir har bara att lägga in bollen. Efter det så har hemmalaget full koll och 3-0 skjuter Filip in och så slutar matchen.

Ett rättvist resultat och jag hade inte räknat med några poäng idag mot serien bästa lag och vi tackar dom för en go match och önskar dom all lycka till i framtiden.

Jag tyckte ändå man såg vissa ljusglimtar i laget. Mogge börjar få mer fart i benen och Sadat tog ett sjukt jobb idag. Adam har en första touch som är helt överlägsen samtliga idag. Vi får kriga på och nu har vi verkligen en måstematch hemma mot ett Rydaholm som radar upp förluster. Finns absolut inget än seger som räknas. Börjar bli lite jobbigt att skriva efter varje jävla förlust. Vill ju skriva positiva saker om Saxemara IF istället för negativa. Men kan ju inte hitta på saker bara för att.

Vi är uddlösa framåt tyvärr och jag tror inte vi hade ett skott på mål idag. Det håller ju inte längre, var likadant mot Gransholm och Ljungby med för den delen. Vi måste verkligen hitta på något för att komma till avslut eller i alla fall luckra upp ett försvar. Det är min bestämda analys.

Trevlig midsommar