SGIF – Saxemara IF 4-1 ( 2-0 )

Ibland är det bara att lyfta på hatten när man möter ett bättre lag. Det gjorde Saxemara IF idag och matchen slutade helt rättvist 4-1. Det kunde faktiskt blivit mer om inte Björn Babic storspelat i den första halvleken. SGIF var en klass bättre idag på alla sätt och vis och personligen så är jag säker på att dom vinner div 3 2017. Redan nu vågar jag säga det.

En ganska jämn inledning där båda lagen mest kände på varandra och mycket rull i backlinjen blev det. Vi kändes lite tunna framåt idag och egentligen så hotar vi inget alls i djupet. Det ska sägas att de flesta bollarna vi slog hamnade hos Adam Larsson. Jag tyckte Oscar hade bra koll på Eken, men det var egentligen Vigge som hotade mest i djupet. Sgif hade en del farliga lägen där Babic får göra en hel del bra räddningar.

Det är mest hemmalaget som försöker skapar lägen och efter 42 minuter så får dom en boll i djupet som Jeppe snyggt lobbar in. 2-0 kommer direkt efter när hemmalaget får en straff när Oscar och Victor hakar i varandra och lite lite tveksam kanske. Utvisning på Oscar gjorde ju inte saken mycket bättre. 2-0 i paus och det är rättvist.

Idag prövade vi en hel del nya positioner för vissa spelare och det märktes lite faktiskt.

Matchen fortsätter i hemmalagets favör och 3-0 genom Eken samt 4-0 genom Samir gör att matchen är helt förlorad. Andre gör ett bra inhopp och rundar målvakten och rullar in 4-1 och så slutar matchen. Det ska sägas att Babic oxå blir utvisad och straff till följd. Där kommer Kattab in och räddar den på ett fint sätt.

Vi gör absolut ingen bra match idag och nu kräver vi en klar höjning tillsammans. SGIF kändes starkare än Asarum faktiskt och dom är stabila på alla positioner. Vi tackar hemmalaget för en go match och önskar dom all lycka till. Dom vinner klart rättvist och idag kändes Saxemara IF bleka.

Vi förlora mot ett bättre lag idag och jag tycker att samtliga kan presterar bättre.

Laget. Saddat, Jim, Calle, Lill Ashmed, Hassan, Leo, Sam, Hampus, Babic, Oscar, Simon

Avb. Kattab, Petter, Andre, Lundstedh

Asmed sjuk idag