mats-karlsson

Blodigt allvar

Saxemara IF har en bra säsong bakom sig.

Men först vill jag dryfta ett par andra saker, nämligen Mjällby AIF och detta med mens.
AV en märklig anledning så måste jag skriva om lite här. Inte minst sedan jag läst dagens Blekingesport. Reporter, Connie Nilsson, har föredömligt skrivit om dessa båda saker. Tyvärr har en sak missats kring Lotta Schelin och det tabubelagda kring mens.
Nyheten fick en enorm spridning. Jag misstänker att i stort sett alla tidningar har tagit med den. För nästan 14 dagar sedan sprack denna ”nyhet”. Det är givetvis i P1 man kan få höra sånt. Inte minst i radioprogrammet Medierna.
Där fastslogs att det var ett företag som säljer tros-skydd som stod bakom en kampanj och detta missade TT som ganska lättvindligt lät det hela gå förbi.
Så var det alltså med den saken…
…fast det är mycket bra att man ändå tar upp ämnet, vill jag påpeka.

Mjällby AIF är en tråkig historia. Om jag räknat rätt så har man sedan 2013 haft sex olika tränare. Raset har inte stoppats för det. För vi vet ju alla hur det låter vid tränarbyten: ”vi får en ny röst i omklädningsrummet”. I Mjällbys fall känns det som att det varit för många röster. Jag lider med klubben, supportrar och alla inblandade. Nu tror jag Mjällby inte kommer tillbaka. Istället tycks vi få uppleva ett skifte. Elitidrotten hamnar i Karlskrona.
Det börjar likna när Karlskrona tog emot alla värnpliktiga till lumpen och hade den ena idrottsprofilen efter den andra. Då var staden ett riktigt elitmecka. Som det känns nu har hockeyn och handbollen satt fart på även andra idrotter mot elit.
Fotbollen kommer starkt och inom en mycket snar framtid kommer vi där att hitta länets högst placerade klubb inom fotbollen.
Risken finns då att Blekingesport blir allt mer Karlskronasport och kommer marginalisera övriga länet. Måtte inte detta ske.

Saxemara IF laddade inför fotbollsfyran men nappade på att ta chansen i div.III när den kom. Man har gjort det alldeles förträffligt. Vem hade trott att laget skulle vara med i toppen och slåss? Innan serien startade fick jag många gliringar. SIF skulle bli ett stryklag och snart vara i fotbollsfyran igen, hette det. Nu vet vi att de räddat nytt kontrakt. Visst har det vissa matcher varit lite si och så under hösten, enligt rapporter. Men det händer många lag att man kommer i svackor.
Nä, alla kring laget ska givetvis sträcka på sig och vara stolta. Den sista matchen jag såg var hemma mot Vaxjö United. Hemmalaget vann och vi som såg matchen fick se en fantastisk fotboll från två lag som ville spela fotboll. Faktiskt en av de bättre matcherna jag någonsin sett, måste jag erkänna. Motståndarna bjöd upp till ett roligt spel och tjurade inte ihop trots underläge.
Ren och skär propagandafotboll, mer sånt och publiken kommer fylla läktarna.

Noterbart: En krönika ska vara personligt skriven och innehålla egna åsikter. Det är precis det som ovanstående rader står för. Således är det inte Saxemara IF:s uppfattningar som skrivs här, utan de är mina privata åsikter.
mats.karlsson@saxemaraif.se