mats-karlsson

In i torktumlaren

Det finns ett antal gångarter. Kräftgång om inte annat. När snön yr ute så är det pingvingång som gäller.

Jag stapplar fram i snömodden. Pyttesmå steg, ser ut som man gjort i byxorna eller nåt. Framför mig stuper en man och landar på rygg med huvudet rätt i marken. Denna gången gick fallet bra. Inget brutet och smällen i skallen var inte heller farlig.
Däremot föll KHK:s tränare Hånberg tungt i veckan. Han fick slut helt enkelt. Uteblivna vinster för elitlaget i hockey var orsaken.
Nu brottas de dessutom med ekonomiska beskymmer. Precis som alla andra hockeyklubbar, är väl bäst att lägga till.

Härom året var det samtliga hockeyklubbar i länet som hackade med sin ekonomi. Nu tycks det vara KRIF Hockey och Karlskrona HK som har problem med sin ekonomi. Nu tror jag att de till slut fixar det, precis som de gjort alla andra år.
När det gäller KRIF Hockey vill jag lyfta en helt annan fråga. Vad heter egentligen laget officiellt? På ett årsmöte i slutet av 80-talet, tror jag det var, så bestämdes att Kallinge/Ronneby IF skulle heta just KRIF Hockey. Detta tycks inte riktigt ha gått hem i tabeller och liknande. Personligen ser jag det som smått irriterande.

På tal om något helt annat: nu vet jag vad det handlar om uppleva vara i en torktumlare. Det hände mig för någon månad sedan och jag har fortfarande sviter efter händelsen. I mitt fall var det missförstånd och en vilseledd myndighet som gjorde att jag hamnade i ett totalt kaos. Nästan samma sak hände för flera år sedan. Läxan jag lärde då var att aldrig hamna i en liknande knipa igen.
Så trots att jag frågade och frågade blev jag tillsagd att allt skulle gå bra. Nu slutade det lika illa igen.
Jag antar att det är precis som krig. Det som hände under andra världskriget skulle aldrig mer få hända. Sen var det dags för forna Jugoslavien, det skulle aldrig mer heller få hända. Sen dags för Syrien…och en räcka av länder där avskyvärda saker sker.

Medierapporter har lämnat spår av så kallade idrottsprofiler. En började sända radio. Den människan hade jag ingen som helst koll på, fast det var tydligen en idrottsprofil.
En annan idrottsprofil drillade sina adepter i sitt hem som mest fick mig till att fundera på ett välkänt fängelse på Kuba.
Ärligt talat: ingen av dessa var idrottsprofiler för mig.
Det visar möjligen att jag inte alls har samma koll längre på vad som händer inom länets idrottsutövande.
Ja, jag har knappt koll på någonting numera, börjar jag inse. Det snurrar på alldeles för fort med nyheter att det inte går hänga med. Börjar väl ana att vara i en torktumlare är numera ett normalläge….

Noterbart: En krönika ska vara personligt skriven och innehålla egna åsikter. Det är precis det som ovanstående rader står för. Således är det inte Saxemara IF:s uppfattningar som skrivs här, utan de är mina privata åsikter.
mats.karlsson@saxemaraif.se